Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Сочни и крехки агнешки котлети

Сочни и крехки агнешки котлети

Сочни и крехки агнешки котлети
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Вижте тук как да направите и вашите агнешки котлети сочни и крехки"

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 500 г
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1/2 к.ч
  • магданоз - пресен
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и поръсете със солта и черния пипер. Оставете в хладилника за 1 час.

В купичка сложете зехтина, чесъна и магданоза, нарязани на дребно.

Разбъркайте и оставете да се утаи. С помощта на силиконова четка намажете агнешките котлети само със зехтина.

Внимавайте да няма на четката от магданоза и чесъна, защото при пеенето ще изгори и котлетите няма да имат същия вкус.

Изпечете ги на скарата от двете страни до готовност.

Малко преди да ги извадите, намажете само от едната страна със зехтина, чесъна и магданоза.

Сервирайте сочни и крехки агнешки котлети топли в подходящи чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: