Начин на приготвяне
Първо, се приготвя маринатата за агнешките котлети.
За целта в купа се нарязва зеленият чесън и счуква с малко сол на каша. Към него се прибавят нарязаните листенца прясна мащерка и розмарин.
Прибавят се сухият риган, горчицата и зехтинът. Всичко се обърква до получаване на каша.
Агнешкото се поръсват със сол, смлян черен пипер и поставят в купата с маринатата за месото.
Объркват се и намазват отвсякъде, след което се покриват със свежо фолио, и оставят в хладилника за около три часа.
Овкусеното месо се поставя в тенджера за бавно готвене, уредът се включва на втора степен и се оставя да се готви четири часа.
При бавното готвене месото става изключително крехко и поема изцяло аромата на подправките.
Агнешките котлети по гръцки се сервират с гарнитура по желание.
Източник: palachinka.info