Начин на приготвяне
Агнешкото месо се изкисва и се реди в дълбока тава.
Посолява се и всяко парче се потапя в смес от червен пипер, черен пипер и олио.
Поставя се в тавичката и отгоре се слага нарязаният на едро зелен лук.
Сипват се и доматите от консервата.
Изсипва се подправката за агнешко отгоре и се добавя сух девесил и джоджен, ако имате пресен, сложете от него.
Напълнете с вода, така че да се покрие месото и покриваме с алуминиево фолио.
Слагаме във фурната на 150 градуса за 2 часа.
След това махаме фолиото и оставяме да се запече месото поне още 1 час.
Ако сосът за агнешкото е много рядък, можете да го сгъстите с няколко лъжици брашно и го оставите на котлона да поври.
Приятен апетит с крехките агнешки котлети по селски, които се получават.