Начин на приготвяне
Разбийте белтъците със захарта, сока от лимон и щипка сол. Трябва да получите плътен и гладък меренг, затова най-удачно е да се разбива на водна баня при слаба температура поне 4 минути, а след това да махнете от водната баня и продължите разбиването още 4 минути.
Смелете в блендер орехите с фурмите. Ако сушените плодове са по-меки, то обработете двата продукта поотделно, за да не се навлажняват и стават на гранули орехите.
Разбъркайте бавно двете смеси с плавни движения.
Напълнете в пош и шприцовайте нежните ореховки върху тавичка, застлана с пергаментова хартия .
Печете сладките с орехи на 150 градуса за 15-20 минути, но наглеждайте и през прозорчето на фурната, за да се ориентирате по цвета. Времето за печене зависи от големината и дебелината на ореховките. След като изключително фурната оставете ги вътре, докато изстинат всички сладки, така ще изсъхнат и станат хрупкави и топящи се в устата като сладки целувки.
Да ви е сладко с нежни ореховки с фурми!