Огретен с праз и картофи

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Помощник Готвач
53
322
150
80
21/11/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца372
  • Преглеждания за седмицата189
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се заливат с вода да се покрият. Варят се 20 мин. Отцеждат се охлаждат се и се обелват. Нарязват се на колелца.

Празът се изчиства и се разрязва на две по дължина и след това на парчета по желание.

Тавичката се намазва с масло и картофките се нареждат като се застъпват. Посоляват се. Празът се ръси отгоре върху картофите.

Режат се тънки филийки масло и се слагат върху праза. Налива се половин чаша вода и картофения огретен се запича на 200 градуса за около 30-40 мин.

През това време се разбиват яйцето, сметаната и прясното мляко до еднородна смес. Прибавят се пиперът, индийското орехче и настърганият кашкавал.

С лъжица се разпределя равномерно сместа върху запеканката с картофи.

Връща се във фурната и огретенът с праз и картофи се запича до зачервяване 10-15 мин.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар