Начин на приготвяне
Сварете (за по-бързо ги обелете и нарежете на кубченца) и намачкайте картофите. Овкусете със сол.
Нарежете праза на дребно и го запържете за 2-3 мин в маслото заедно със сухата чушка (натрошена).
Овкусете със сол, джинджифил и джоджен и снемете от огъня.
Намаслете дъното на тавата, в която печете и разпределете намачканите картофи.
Отгоре намажете с крема сиренето и подредете нарязан на филийки кашкавала.
Разбийте яйцата и киселото мляко. Добавете содата и праза и разбъркайте добре. Разпределете в тавичката картофения огретен.
Печете в предварително загрята на 200°C фурна за ~ 15 мин.
По желание поднесете картофения огретен с праз и кашкавал с млечен сос.