Картофи с праз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Картофи с праз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 300 г
  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • бульон - 220 мл
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио задушете лука и ситно нарязаните бели части на праза. Прибавете брашното, разбъркайте, залейте с врялото мляко и бульона.

Добавете нарязаните на колелца картофи, отново разбъркайте и поръсете със сол и черен пипер. Задушете на слаб огън, като захлупите съда с капак.

Задушавайте, докато омекнат картофите. Поднесете ястието с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: