Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Картофен огретен с праз и моркови

Картофен огретен с праз и моркови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Картофен огретен с праз и моркови
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
31/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Какво ще кажете днешната вечеря да бъде една бърза и лесна картофена запеканка?"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. /около 500 г/
  • моркови - 2 бр. /150 г/
  • крема сирене - 100 г леко
  • праз - 350 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сметана - 200 г растителна
  • зехтин - 40 мл
  • индийско орехче - 2 щипки
  • кашкавал - за поръсване
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете морковите, чесъна на дребно, а праза - на колелца. Затоплете мазнината на слаб котлон. Овкусете със сол и черен пипер и задушете за десет минути.

Картофите обелете и наситнете. Сложете ги в тенджера заедно със зехтин, сол, индийско орехче и 200 мл вода. Сложете на котлона, за да омекнат, но не прекалено.

Смесете всички продукти за картофения огретен, добавете растителната сметана и объркайте. Сипете в тава.

Разпределете отгоре кашкавала и крема сиренето. Печете лесния огретен на 200 градуса до готовност и златист загар.

Картофеният огретен с праз и моркови може да бъде вашата лека вечеря днес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: