Начин на приготвяне
Нарежете маслото на кубчета. Прибавете го към брашното. Чукнете яйцата, прибавете солта и пудрата захар. Замесете тестото.
Ако имате нужда, добавете 1 с.л. студена вода. Сложете тестото в найлонов плик и го поставете в хладилник.
Обелете тиквата и я настържете. Задушете я за около 4-5 минутки, заедно със захарта и олиото. Охладете тиквата, добавете канелата и лимоновия аромат.
Застелете дъното на тава с подвижен ринг с хартия за печене. Охладеното тесто разделете на две части.
Настържете едната част на дъното, разстелете тиквената плънка и завършете със стъргано маслено тесто.
Изпечете сладкиша с тиква на 200 градуса до розов загар.
Готовия маслен сладкиш охладете и внимателно отстранете ринга.
Поръсете стъргания маслен сладкиш с тиква с пудра захар, поръсете и поднесете.
Да ви е сладко!