Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура.
С помощта на блендер или пасатор пасираме кайсиите до гъсто пюре. Ако пюрето е твърде гъсто, може да разреди с малко вода.
Черешите почистваме от костилки и разрязваме на две.
Разбиваме маслото със захарта. Добавяме яйцата и разбиваме отново. Към тази смес добавяме ванилията, прясното мляко и пасираните кайсии и разбъркваме до получаване на еднородна смес.
След това добавяме пресятото с бакпулвер брашно и разбъркваме до получаване на гладка смес.
На дъното на тавичка поставяме кухненска хартия и върху нея разстиламе с 3/4 от сместа. Отгоре подреждаме кайсиите с разреза надолу. Покриваме ги с останалата смес.
Печем на 180 градуса за около 40 минути.
След като плодовият сладкиш изстине, нарязваме на квадрати и поръсваме с пудра захар. Може да се хапва и леко топъл.
Плодовият маслен сладкиш е готов.