Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Чеснови броколи по провансалски

Чеснови броколи по провансалски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Чеснови броколи по провансалски
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Тези чеснови броколи по френска рецепта са идеален вариант за гарнитура към вашето основно ястие с риба или пилешко месо"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава, пресни
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • градински чай - 1 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • брашно от чесън - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се измиват много добре и се начупват на средни парчета.

Слагат се в тенджера със студена вода.

Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро.

Слагат се във водата.

Прибавя се дафиновият лист.

Броколите се варят до омекване.

Изваждат се от водата и се отцеждат.

Слагат в тенджера с капак.

В зехтина се разбърква брашното от чесън до пълното разтваряне на брашното.

Прибавят се черен пипер и сол.

Разбърква се много добре всички.

Всяко парче от броколите се потапя в зехтина и се нарежда в тавата с капак.

Броколите се заливат с малко вода.

Пекат се 30 мин. под капак. Стават много ароматни печени зеленчуци.

Чеснови броколи по провансалски сервираме като гарнитура или зеленчуково предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: