Начин на приготвяне
Броколите се измиват много добре и се начупват на средни парчета.
Слагат се в тенджера със студена вода.
Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро.
Слагат се във водата.
Прибавя се дафиновият лист.
Броколите се варят до омекване.
Изваждат се от водата и се отцеждат.
Слагат в тенджера с капак.
В зехтина се разбърква брашното от чесън до пълното разтваряне на брашното.
Прибавят се черен пипер и сол.
Разбърква се много добре всички.
Всяко парче от броколите се потапя в зехтина и се нарежда в тавата с капак.
Броколите се заливат с малко вода.
Пекат се 30 мин. под капак. Стават много ароматни печени зеленчуци.
Чеснови броколи по провансалски сервираме като гарнитура или зеленчуково предястие.