Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Запеканки»Броколи с пуешки бутчета и моцарела

Броколи с пуешки бутчета и моцарела

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Броколи с пуешки бутчета и моцарела
Снимка: Мария Божилова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • замразени броколи - 700 г
  • моцарела - 300 г
  • мащерка - 1/2 ч.л. сушена
  • риган - 1/2 ч.л. сушена
  • горчица - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре. Слагат се в тенджера, прибавя се дафиновият лист и сол. Варят се до пълното сваряване на месото.

Бутчетата се обезкостяват и се нарязват на едро.

Мащерка, риганът и сушената горчица се слагат в хаванче и се стриват до получаване на хомогенна смес.

Броколите се нареждат в тава с капак без да се размразяват, като вода не се прибавя.

Задушават се под капак за 20 мин. във фурната. Прибавя се пуешкото месо.

Поръсва се със сместа от мащерка, риган и сушена горчица, след което се посолява.

Отгоре се нарежда нарязаната на кръгчета моцарела. Залива се със зехтин.

Запеканката се пече под капак за 20 мин.

Броколите с пуешки бутчета и моцарела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: