Начин на приготвяне
Първо, слагаме бакпулвера с киселото мляко и разбъркваме да шупне.
Започваме да си правим сместа. Чукваме яйцата и ги бъркаме със захарта.
След това добавяме и пудрата захар и пак разбъркваме с миксера.
Добавяме прясното мляко и сухите подправки. След като сме готови, добавяме и вече шупналото кисело мляко с бакпулвер.
Накрая начупваме на дребни парченца шоколад. Намачкваме бананите, да станат на каша, и добавяме и тях. Загряваме фурната на 180°C и слагаме да се пече до кафеникав загар.
Когато банановият сладкиш е изпечен, си разтопяваме шоколада на водна баня, като аз добавям и малко прясно мляко, за да стане като крем и да се получи по-голяма смес.
Заливаме с крема сладкиша без брашно и го оставяме така да изстине.
По желание при сервиране на банановия сладкиш с шоколад (без брашно) може да се сложи сметана от флакон или шоколадови пръчици.