Обърнат бананов сладкиш

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Обърнат бананов сладкиш
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
56 мин.
Порции
10
"Както и да го обърнете, все е хубав и все няма да стигне за всички"

Необходими Продукти

  • За сладкиша
  • брашно - 200 г
  • масло - 105 г меко
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • ром - 1 капачка, тъмен
  • ванилия - 1 прахче
  • прясно мляко - 180 мл
  • канела - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • банани - 2 - 3 бр.
  • Тофи Топинг с ром
  • масло - 100 г
  • кафява захар - 90 - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • ром - 3 капачки, тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона при умерен огън всички продукти за топинга и варете до сгъстяване и тъмно златист цвят. Наблюдавайте, защото обикновено това става за 2-3 минути до 5, в зависимост от силата на огъня.

Излейте топинга на дъното на тавичка покрита с хартия за печене - 22 см диаметър. Отгоре подредете плътно едно до друго кръгчета банани. Ароматът от тофи карамел и банан е просто неустоим.

Продължете като разбиете мекото масло за сладкиша с бялата кристална захар, докато получите бяло пухкаво кремче. Тогава прибавете едно по едно яйцата при непрестанно разбиване. Докато първото не се усвои, не слагайте второто.

Смесете млякото с рома, а брашното пресейте с бакпулвера, канелата и индийското орехче.

Сипете малко брашно в сместа и бъркайте на ниска скорост на миксера. Когато се усвои налейте част от млякото, после пак брашно и пак мляко и така докато ги привършите и получите пухкава гладка смес. Условието е само да започнете и завършите с брашно.

Прехвърлете сместа в тавичката върху бананите и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете банановия сладкиш 35-40 минути или до суха клечка.

След като сладкишът е готов, изчакайте 5-8 минути и още докато е топъл, обърнете върху поднос. Оставете го да изстине и поднесете с бита сметана.

Има и друг вариант- обърнатия бананов сладкиш може да консумирате и топъл с топка сладолед.

Уникална вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изглежда вкусен може ли вместо кафява захар да сложа обикновена за топинга
15.02.2022 13:48
1
Покажи всички подкоментари