Праз манджа

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
167
328
03/10/2013
"Бърза, лесна за приготвяне и много апетитна праз манджа - ще разберете какво имаме предвид, когато я опитате"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 215
  • Преглеждания за месеца1024
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво праза, отстранете зелената част. Бялата част се нарязва на парчета с дължина около 3 см и се сварява до омекване. Сварения праз внимателно се се изважда от бульона и се слага в дълбока чиния.

Загрейте олиото и запържете ситно нарязания чесот. Добавете брашното, запържете до златисто и разредете с бульона от варенето на праза.

Варете сместа няколко минути на умерен огън при непрекъснато бъркане. Добавете доматеното пюре, варете още 2-3 минути и залейте отцедения праз. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете ястието топло по желание с печено месо или наденички.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Име
Име
04.01.2014 16:14
Отивам да го пробвам. изглежда вкусно ,ама сол има ли?
3
0