Начин на приготвяне
Чушките и патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват на средно големи парчета.
Старият и пресният лук се нарязват на едро, а тиквичките, морковите и доматите се рендосват на едро.
В тенджера се запържва старият лук. Към него се прибавят морковите и се запържват за около 2 мин.
След това се добавят тиквичките и пресният лук, а след още 2 мин. се добавят доматите, чушките и патладжаните.
Оставя се ястието да къкри.
Накрая манджата се посолява и се сервира със ситно нарязан магданоз.
Селската манджа с патладжани е готова.
Коментари
/а и тук в Пловдив е такава жега в момента/ .Имам заготовка за кьопоолу с печена чушка и печен патладжан, натурални, печени и смлени на едро. Хем ще стане по-бързо , а и рецептата много ми харесва- ще я превърна в такава за бързащи и работещи практични домакини. Благодаря Ви!