Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешка манджа с праз лук

Пилешка манджа с праз лук

Пилешка манджа с праз лук
Снимка: Илияна Икономова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Щастие може за откриеш навсякъде, особено в порция ароматна манжа, най-вече ако е тази пилешка манджа с праз лук"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1/2 пиле или пилешко филе пеперуда
  • лук - 2 стръка праз
  • гъби - 200 г пресни
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • олио - или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо го сварих в подсолена вода и обезкостих, накъсах го на парченца и го запържих с лука, нарязан на полумесеци.

Когато лукът омекне, се добавят подправките, както и гъбите и зеленият лук, нарязани на едро. Продуктите се запържват на тих огън до омекване, след което се добавя малко червен пипер и доматеното пюре, разтворено в малко вода.

Оставяте да къкри на тих огън за около 5 минути, след което се добавя брашното, разбито в топла вода и около 200 мл от пилешкия бульон.

Разбърквате и варите на тих огън до сгъстяване.

Семпла селска манджа, но рецептата е любима на мъжа ми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: