Карамелени пастички

Карамелени пастички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
26/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Почитателите на карамеления вкус ще останат възхитени от карамелените пастички"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 150 г
  • захар - 150 г
  • за карамеления сироп
  • кристална захар - 1 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • за карамеления топинг
  • кристална захар - 2 с.л.
  • готварска сметана - 80 мл
  • за крема
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате карамелени торти, тези карамелени пастички са точно за вас!

Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Малко преди да го изключите, добавете крема сиренето и маскарпонето. Оставете в хладилника.

Счупете яйцата и разделете белтъци, жълтъци. Поставете ги в две различни купи. Разбийте жълтъците с 1/4 от захарта до пухкав, бял крем. Белтъците разбийте с останалата захар до твърди връхчета. Смесете двете смеси с помощта на силиконова шпатула.

Добавете по малко от пресятото брашно и с леки въртеливи движения го смесете. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете и охладете.

Направете карамеления сироп, като разтопите захарта в касерола и разредите с водата. Върнете на котлона, докато се разтопи целия карамел. Оставете да се охлади напълно.

В касерола сложете 2 с.л. захар и направете карамел. Разредете със сметаната и оставете да се охлади, но не за много дълго, защото ще стегне и няма да можете да работите с топинга добре.

Разрежете блата на две и го сиропирайте с карамеления сироп. Напълнете пош с накрайник и шприцовайте крема. Полейте с карамеления топинг и затворете с другия блат. Отново сиропирайте и крем. Завършете с карамеления топинг и оставете в хладилника за няколко часа домашните пасти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: