Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на тиквичката. Обелете я от кората и настържете на ситно ренде. Отцедете я добре от течността.
Пресейте брашното с бакпулвера и смесете с останалите сухи съставки - какао, канела.
Разбийте яйцата и двата вида захар, прибавете меда, прясното мляко и олиото и разбъркайте отново.
Добавете на порции сухите съставки, като смесвате с помощта на силиконова или дървена бъркалка.
Накрая прибавете тиквичките и ванилията и хомогенизирайте сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте подходяща тава с хартия за печене, разпределете сместа в нея. Печете в загрялата фурна до готовност. Оставете да се охлади.
Пригответе глазурата, като смесите всички продукти и оставите на котлона да се варят. Разбърквайте непрекъснато. Глазурата е готова, когато захарта се е стопила напълно и течността е редуцирала 1/3 от количеството си.
Оставете да се охлади, но не напълно. Глазурата трябва да изглежда като разтопен шоколад.
Полейте сладкиша и оставете да се охлади напълно.
Разрежете на правоъгълни пастички. Чудесен десерт.
Опитайте!
Коментари
Страхотни са пастичките Диана,напълни ми се устата като ги видях :)