Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета с наденица

Гювечета с наденица

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Гювечета с наденица
Снимка: Марина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • наденица - 500 г
  • картофи - 6 бр.
  • чушки - 6 бр. печени червени
  • домати - 200 мл смлени
  • яйца - 6 бр.
  • чубрица
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете за кратко предварително нарязаната на колелца наденица.

Картофите се обелват и нарязват на тънки полумесеци. Разпределят се по дъното на гювечетата (6 на брой), отгоре се покриват със запържената наденица. Сипва се и по малко от олиото, в което е пържена. Във всяко гювече се налива по 1 к.ч. вода и се слага във фурната да се пече на 220 градуса.

Печете гювечетата около 15 минути, извадете ги и добавете по 2 с.л. домати във всяко. Овкусете със сол и чубрица. Допечете още 5 минути, сложете отгоре по 1 яйце и печете до готовност на яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
А къде са печените чушки?
08.11.2014 08:43
1