Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Наденица с леща

Наденица с леща

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Наденица с леща1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • наденица - 150 г
  • сланина - 100 г
  • леща - 240 г
  • брашно - 10 г
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сварява, отцежда се в гевгир, подправя се със сол и оцет и се сипва в широка чиния.

Парчетата наденица се запържват в тиган и се изваждат. Сланината се нарязва ситно и се стопява в тигана. Прибавя се брашното и се запържва с нея. Разрежда се с отварата от лещата, докато стане гладък сос с желаната гъстота.

Лещата се залива със соса и отгоре се подреждат парчетата наденица. По желание колбасът може да се запече на скара с дървени въглища, за да има апетитен опушен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: