Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко в сладко-кисел сос

Телешко в сладко-кисел сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Телешко в сладко-кисел сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • вода - 400 мл топла
  • лимони - 1 бр.
  • мандарини - 4 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • подправка за месо - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на 3-4 порции. Загрейте водата в дълбок тефлонов съд, сложете порциите телешко и кипнете. Във врящата вода добавете прясно изстискан лимонов сок, сок от мандарини и варете 9-10 минути на умерен огън.

Добавете дафиновия лист, черния пипер и солта. Оставете ястието да къкри на тих огън до редуциране на течността на половина, след което сипете прясното мляко и варете още 10 минути. Добавете чесъна и варете до почти пълното изпаряване на соса.

Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз и поднесете върху канапе от ориз и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: