Уникални магданозени кюфтенца

Уникални магданозени кюфтенца

26/11/2020
"Неслучайно са уникални магданозените кюфтенца - просто няма да откриете рецепта за други толкова вкусни"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо631
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са кюфтета от магданоз. Не съм сложила яйце, защото постя, но Вие може да го добавите. Тези вкусни постни кюфтенца се приготвят за минутки и определено си заслужават.

А ето и начина, по който ги направих. Блиндирах магданоза, който предварително измих добре (включително и дръжките), лука и чесъна. Изсипах ги в купа, овкусих със сол и черен пипер, добавих мъничко червен пипер и олиото. Разбърках добре и малко по малко добавих брашното.

Оставих си мъничко от брашното в купичка и след като оформих вегетариански кюфтенца, ги овалях в останалото брашно.

Изпържих няколко кюфтенца за проба и без да ги овалвам допълнително в брашно. Получиха се добре и не се разпаднаха. Приличат малко на фалафели.

Пържих на среден огън в мазнина.

Хапнах с голямо удоволствие като към тях си направих и една салата от краставици и домат. Ако не постите, може да си направите сосче от кисело мляко или заквасена сметана, чесън и копър .

Тези уникални магданозени кюфтенца са много вкусни и определено си заслужават. Към магданоза може да добавите копър, кориандър, праз лук, зелен лук... Всичко е въпрос на вкус и предпочитание.

Ако искате да са още по - здравословни, си ги направете на фурна. В тава сложете хартия за печене, наредете кюфтенцата и изпечете на средна температура (180 градуса).

Ако искате коричката на здравословните кюфтета да е по - хрупкава, оваляйте ги в галета или в корнфлейкс.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар