Магданозени кюфтета Кайгана

Магданозени кюфтета Кайгана
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето ви изпитана рецепта за онези магданозени кюфтета Кайгана, за които всички говорят, и да не забравите да почерпите"

Необходими Продукти

  • магданоз - 5 - 6 връзки
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 400 г краве
  • лук - 1 глава
  • брашно - около 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • за соса
  • кисело мляко - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • мащерка - 3 стръка
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се нарязва на ситно, изсипва се в купа, посолява се, разбърква се и се оставя да се отцеди леко от водата. После се отцежда допълнително с ръце.

В купа се смесват натрошеното сирене, разбитите яйца и настърганият лук.

Прибавя се отцеденият магданоз и след това се сипва от брашното. Трябва да се получи гъста смес.

С лъжица, потопена в олио, се взима от сместа и се пуска в сгорещеното олио, така се оформят кюфтетата, не с ръка.

Изваждат се магданозените кюфтета върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

По рецепта на Рафи

Източник: Мариела Маринова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: