Начин на приготвяне
Първо, пригответе дресинга (защото гочугару трябва да набъбне за кратко за по-хубав цвят и повече аромат). В голяма купа за салата смесете всички съставки за дресинга до леко гъста консистенция. Слагаме настрана.
Измийте добре глухарчетата и отстранете увехналите части. Оставете да престои във вода с малко оцет за около 10 минути, така че листата да се освежат. Изплакнете отново добре и изсушете.
Смесете внимателно с дресинга непосредствено преди сервиране и след това опитайте отново, подправете, ако е необходимо. По желание добавете нарязан пролетен лук или бял лук, както и чесън.
Тази салата с глухарче върви много добре с чисто печено говеждо месо или риба. Или просто изсипете щедро количество от салатата върху купа ориз.
Съвети: Както всяка корейска гарнитура, тази пролетна салата от глухарче по-корейски се подправя доста силно (тъй като с нея се яде неподправен ориз) и не е предназначена като типична „западна“ салата или като отделно ястие.
Дресингът може да се използва и за други горчиви салати като Catalogna. С този дресинг често подправям и салата с агнешко, рукола и ендивия. Но след това намалявам сладостта.
С балсамов оцет и зехтин като съставки, този дресинг, разбира се, не е традиционна рецепта за Гутжури. Но средиземноморските съставки, особено балсамикото, се съчетават добре с корейски вкусове и аз обичам да ги използвам в корейски ястия.