Пилешки руленца

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пилешки руленца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр тип пеперуда
  • бекон - 15 - 20 тънки ленти
  • лук - 2 стръка
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр. сок
  • вода - 50 мл
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • салвия
  • мащерка - 1 стрък прясна
  • сол
  • брашно - за овалване
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се разрязват на две, за да получим 4 парчета. С помощта на остър нож правим разрез от широката страна на филето и оформяме джоб.

Загряваме 2 с.л. масло и 2 с.л. зехтин и запържваме ситно нарязания лук. Когато омекне добавяме настърганите на едро ренде картофи и морков. Задушаваме 4-5 минути и слагаме ситно нарязаните гъби. Поръсваме с черен пипер и индийско орехче, и задушаваме плънката до омекване.

Сваляме продуктите от котлона, добавяме настъргания кашкавал и пълним пилешките гърди. Подреждаме лентите бекон по 3-4, така че леко да се застъпят. Върху тях поставяме пилешкото рулце с отворът на долу и навиваме на стегнато руло.

Готовите рула се овалват в брашно и се пържат в остатъка от мазнината, докато беконът хване златиста коричка. Изваждат се и се слагат в огнеупорен съд, а в мазнината от пърженето се сипва балсамовия оцет и се оставя да поври за малко.

Добавят се водата, 4-5 с.л. лимонов сок и се разбърква. Когато сместа кипне се заливат пилешките руленца, покриват се с клонки салвия и прясна мащерка, завиват се с алучиниево фолио и се пекат 60 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: