Начин на приготвяне
Нарязвате на тънко бута и начуквате месото. Ръзмерът на филенцата трябва да е колкото длан (без пръстите) горе-долу.
Приготвяте си маринатата със съставките, разбърквате я добре и филенцата ги накисвате в нея за около 1-2 часа.
В дълбок тиган си загрявате малко олио и запържвате лука (колкото да омекне), нарязан на ивички, и след това добавяте ситно нарязаните гъби и продължавате да запържвате, докато и те омекнат. Подправяте ги по ваш вкус (аз използвах зеленчукова подправка, но може и само със сол, черен пипер и примерно магданоз).
Оттегляте от котлона и оставяте да изстине. Когато филенцата са готови, във всяко си слагате по малко от плънката и ги завивате на руленца.
Редите със завитото надолу в по малка намазнена тава, за да се подредят плътно едно до друго. От плънката ще ви остане - с нея покривате отгоре филенцата и изливате заедно с бульона, който са си пуснали при запържването. Печете на умерена фурна за около 50 минути или до готовност. Ако не обичате лука отгоре леко препечен, си завийте ястието с алуминиево фолио.
Едно допълнение, ако желаете: След като са готови, им настържете малко кашкавал и го запечете или само разтопете отгоре. Също може и само единична порция да я направите така в микровълновата ви фурна. За гарнитура си пасва добре с картофено пюре или картофена салата.
Коментари