Мини руленца

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Мини руленца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
95 мин.
Порции
14-16

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г
  • захар - 40 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 25 г
  • ванилия - 1 бр.
  • За пълнежа
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • орехи - 250 г (запечени)
  • лимони - 1 бр. (кората)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме половината мляко и в него разтваряме маята. Оставяме я да втаса за 15-20 минути.

Замесваме тесто от пресятото брашно, втасалата мая, останалото прясно мляко и ванилията. Оставяме на топло да втаса за 30 - 40 минути.

Приготвяме пълнежа, като разбием белтъците със захарта на твърд сняг и към тях прибавим предварително запечените счукани орехови ядки. За аромат прибавяме и настъргана на ситно ренде лимонова кора.

Замесваме втасалото тесто и го разделяме на 4 равни топки. От тях разточваме 4 правоъгълни кори с размери 40/20 см.

Върху всяка кора разстиламе по равно пълнеж и след това я навиваме на руло. Всяко руло нарязваме на кръгчета, които нареждаме в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка. Всяко кръгче е с дебелина от 5 мм.

Печем кръгчетата до бледорозово в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Маслото къде и кога го добавяме?
30.10.2022 10:58