Начин на приготвяне
За това различно Табуле накълцайте двата вида лук и свежите листа от магданоз, кориандър и мента. Настържете към тях 1 с.л. кора от лимона и изстискайте около 30 мл сок от него.
Смесете със зехтина, лъжичка сол и червен пипер и разбъркайте добре.
Към тази смес добавете и нарязаните на малки кубчета домати и краставица и оставете всичко да си пусне добре аромата.
Накъсайте карфиола на розички, като теглото им без твърдите части трябва да е 450 г. Пуснете ги в блендер за секунди, за да станат на трохи (не каша)
Смесете карфиолените гранулки със стафидите и две-три лъжици зехтин.
Поставете ги в тиган на дебел пласт, за да се задушат за 10-12 минути на умерен огън - от 9 степени, на 5-та.
Разбъркайте от време на време и когато е готово, дръпнете от огъня и оставете да изстине за най-малко 15 минути.
Сипете карфиола със стафидите при всичко останало и разбъркайте салатата с карфиол.
Поднесете Табулето от карфиол като салата, предястие или гарнитура към риба или месо.
Добър апетит!