Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Табуле»Табуле от карфиол

Табуле от карфиол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Табуле от карфиол
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
30/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
28 мин.
Порции
4
"Едно по-различно табуле - от карфиол, което може да поднесете като салата, гарнитура или предястие"

Необходими Продукти

  • карфиол - 450 г
  • лук - 60 г червен или бял салатен
  • пресен лук - 2 стръка, само зелената част (или 6 стръка див лук)
  • магданоз - 4 стръка
  • кориандър - 4 стръка
  • мента - 8 свежи листа
  • червен пипер - 2 щипки
  • лимони - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • краставици - 1/2 бр.
  • зехтин - 40 г + 2 с.л.
  • стафиди - 70
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това различно Табуле накълцайте двата вида лук и свежите листа от магданоз, кориандър и мента. Настържете към тях 1 с.л. кора от лимона и изстискайте около 30 мл сок от него.

Смесете със зехтина, лъжичка сол и червен пипер и разбъркайте добре.

Към тази смес добавете и нарязаните на малки кубчета домати и краставица и оставете всичко да си пусне добре аромата.

Накъсайте карфиола на розички, като теглото им без твърдите части трябва да е 450 г. Пуснете ги в блендер за секунди, за да станат на трохи (не каша)

Смесете карфиолените гранулки със стафидите и две-три лъжици зехтин.

Поставете ги в тиган на дебел пласт, за да се задушат за 10-12 минути на умерен огън - от 9 степени, на 5-та.

Разбъркайте от време на време и когато е готово, дръпнете от огъня и оставете да изстине за най-малко 15 минути.

Сипете карфиола със стафидите при всичко останало и разбъркайте салатата с карфиол.

Поднесете Табулето от карфиол като салата, предястие или гарнитура към риба или месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: