Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Английски солен пай

Английски солен пай

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Английски солен пай
Снимка: Ники
1 / 2
02/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Да знаете, че англичаните знаят как да печелят похвали и комплименти - вижте само соления пай"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • масло - 250 г
  • яйца - 6 бр.
  • сметана - 300 мл
  • кашкавал - 200 г
  • пилешки гърди - 400 г
  • спанак - 20 г
  • праз - 1 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото нарязваме на парчета, прибавяме към него брашното и мачкаме до образуването на трохи. След това добавяме яйце 1 бр., сол и 8 с.л. вода.

Замесваме тесто за пай и оставяме в хладилника за 1 час.

Пилешкото филе сваряваме.

В тиган си задушаваме праза, гъбите, спанака, добавяме и накъсаното на ситно сварено пилешко месо. Прибавяме подправки.

Намазняваме си тавичка и разпределяме тестото равномерно по-дъното и стените.

Сипваме планката. Заливаме с предварително приготвената смес от сметаната, яйцата и настъргания кашкавал.

Печем соления пай в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Да ви е вкусно с този английски солен пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: