Английски солен пай

Английски солен пай

НикиНики
Иноватор
418
3k
1k
550
2
Английски солен пай
Снимка: Ники
1 / 2
02/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Да знаете, че англичаните знаят как да печелят похвали и комплименти - вижте само соления пай"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото нарязваме на парчета, прибавяме към него брашното и мачкаме до образуването на трохи. След това добавяме яйце 1 бр., сол и 8 с.л. вода.

Замесваме тесто за пай и оставяме в хладилника за 1 час.

Пилешкото филе сваряваме.

В тиган си задушаваме праза, гъбите, спанака, добавяме и накъсаното на ситно сварено пилешко месо. Прибавяме подправки.

Намазняваме си тавичка и разпределяме тестото равномерно по-дъното и стените.

Сипваме планката. Заливаме с предварително приготвената смес от сметаната, яйцата и настъргания кашкавал.

Печем соления пай в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Да ви е вкусно с този английски солен пай.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: