Кавърма кебап

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
164
2k
534
380
01/12/2020
"Кавърма кебап има всичко за всеки вкус и точно затова от нея няма оплакали се"
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 757
  • Преглеждания за месеца396
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на кубчета.

В дълбок тиган се загряват олиото и свинската мас. Прибавя се месото и се запържва до златисто.

Лукът се обелва и нарязва на полумесеци. Добавя се към месото заедно с чесъна. След като лукът стане прозрачен, се добавят нарязаните на ивици пиперки.

След около 3-4 минути, се слагат обелените и нарязани домати.

Кавърмата се залива със зеленчуковия бульон и виното. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица.

Прехвърля се в глинен сач и се поставя в студена фурна. Фурната се настройва на 250 градуса и кавърма кебапът се пече около 40 минути.

Готовата кавърма кебап се поръсва с пресен магданоз.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар