Начин на приготвяне
Свинското месо за готвене се измива много добре и се нарязва на дребни късчета.
Запържват се в маста.
Лукът, морковът и целина се нареждат на ситно.
Прибавят се към месото и се запържват заедно с него.
Когато лукът и морковът омекнат, към месото се прибавя празът, който е почистен, измит и нарязан на ситно.
Посолява се и се прибавя зърна черен пипер и дафиновият лист, начупен на едри парчета.
Разбърква се много добре кавърмата.
Чушките се измиват, почистват и нарязват на едро.
Към месото се прибавят нарязаните чушки, доматеното пюре и вино.
Кебапът се задушава в плътно затворен съд на тих огън, докато течността изври.
При сервиране свинското кавърма кебап от 1957 г. се освежава с магданоз.
Коментари