Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехко филенце с манатарки

Крехко филенце с манатарки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Крехко филенце с манатарки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Спечелихте ни още на крехко филе, но когато добавихте и манатарки - ни оставихте без думи"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 720 г
  • масло - 170 г
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • брашно - 100 г
  • чесън - 10 г смлян
  • манатарки - 350 г
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - 8 г
  • аспержи - 100 г
  • коприва - 100 г
  • мента - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От свинското контрафиле се оформят пържолки с дебелина 1.5 см. В подходящ тиган се поставя кравето масло. Запържват се леко от двете страни.

Добавят се предварително почистените и нарязани: манатарки, чесън и листни подправки.

Прибавя се виното, а след изпаряването му и предварително разтвореният във вода зеленчуков бульон и брашното.

Посолява се и се задушава до готовност в получения сос.

Ястието се оформя с гарнитура от задушени в 50 г масло коприва, аспержи и стрит зеленчуков бульон.

Декорира се с листа от прясна мента.

Крехкото филенце с манатарки е готово.

Благодарение на манатарките и маслото, свинското с гъби по тази рецепта е изключително сполучливо и ароматно. Като гарнитура препоръчваме традиционните картофи соте, пържени тиквички или ориз със зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petko
Petko
Kak moje da slojite snimka na pechurki sled kato receptata e s manatarki ?
12.07.2015 19:19
1
cecitoo
cecitoo
много добра рецепта вкусна и лесна мисля н4е брашното се добажя с малко вода за згастяване на соса аз така го напражих и стана много добре .....браво :)
05.07.2013 18:15
Виктор
Виктор
Много добра рецепта, вече няколко пъти приготвям това ястие, всички мои близки и приятели, които са опитали от него, казват само суперлативи, но единствено не успях да разбера, в кой момент се използва брашното? Дали е с месото, или дали е с аспержите, т.е. при приготвянето на гарнитурата? Аз лично досега не съм използвал брашно за сгъстяване на соса.
Очаквам бърз отговор!
Благодаря
16.04.2013 22:33