Начин на приготвяне
Тиквата се нарязва на парченца, дебели около сантиметър, лукът се реже на полумесеци, скилидките чесън се измиват добре и се оставят необелени.
Тиквените парченца с лука и чесъна се слагат се тава и се разбърква добре с подправките и олиото.
Ако използвате зехтин, желателно е да не е твърде ароматен.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна до омекване на тиквата, като се разбърква от време на време.
Тиквата си пуска течност, така че не е необходимо да се слага допълнително вода.
В края на печенето се поръсва с едро нарязаните орехи и се допича. Орехите стават приятно хрупкави, а лукът се карамелизира.
Най-накрая се натрошава синьото сирене и се оставя във фурната до разтопяването му.
Гарнитурата се поднася поръсена с няколко струйки оцет от нар или балсамова редукция.