Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и сваряваме боба с малко вода, като сменяме два пъти водата. Третият път го заливаме с вода и прибавяме 1 щипка сода. След като се свари (желателно е да не се разварява , а да се запази цяло зрънцето за гарнитурата), охлаждаме.
Прибавяме към боба доматите на дребни парченца, пресния лук, магданоза и джоджена, нарязани на ситно. Печената чушка първо я обелваме и след това нарязваме, и прибавяме към боба.
Овкусяваме с фино смляна хималайска сол, шарлан, 1 щипка смлян черен пипер и лимонов сок пожелание. Разбъркваме старателно да не натрошаваме зрънцата. Поднасяме гарнитурата от бял боб в българска традиционна керамична чиния, украсена с листенца пресен джоджен и стръкче магданоз!
Свежа гарнитура с типичен български вкус!