Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с извара и яйчен крем

Торта Наполеон с извара и яйчен крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Торта Наполеон с извара и яйчен крем
Снимка: Мария Симова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12
"Прекрасната торта Наполеон с извара - всеки делник се превръща в празник, щом я видим пред себе си"

Необходими Продукти

  • масло - 60 г меко
  • захар - 100 г
  • извара - 240 г фина
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 прахче
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 5 г
  • брашно - 250 г
  • орехови ядки - за поръсване смлени
  • за крема
  • мляко - 900 мл
  • захар - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 прахче
  • масло - 120 г
  • нишесте - 40 г царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете маслото със захарта и солта, добавете изварата и разбъркайте с миксер. Добавете яйцето и отново разбъркайте до гладка смес.

Добавете бакпулвера, ванилията и добавяйте от пресятото брашно на части и омесете много меко тесто, което не лепне по ръцете.

Разделете тестото на 12 равни части и оформете топчета, подредете топчетата върху поръсена с брашно тавичка. Поръсете топчетата с брашно и завийте тавичката с фолио, поставете в хладилника за 40 минути да престоят там.

Разточете всяко топче на тънка кора върху хартия за печене и я надупчете на няколко места. Печете всяка кора в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 7 минути, до лек златист цвят. Още горещи, изрежете корите с калъп с диаметър 18 см, заделете резниците настрани - те ще ви трябват.

За тортения крем разбийте яйцата в купа, добавете захарта, ванилията и нишестето, разбъркайте. Добавете малко мляко и разбъркайте до гладка смес. Изсипете сместа при останалото мляко и при непрекъснато бъркане, варите крема до сгъстяване. Изсипете готовия крем в дълбок съд, добавете мекото масло и разбъркайте до гладка смес. Покрийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади напълно.

Смелете изрезките в блендер с няколко орехови ядки. Сглобете тортата Наполеон, като редувате кора и крем и завършите с крем, поръсете с трохите от всички страни на тортата.

Тортата Наполеон с извара и яйчен крем е много нежна и мека и никак не е трудна за приготвяне! Корите са много тънки и се накисват моментално!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: