Козуначeна торта с яйчен крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Козуначeна торта с яйчен крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 парчета
"Когато на въпроса торта или козунак отговорът е ДА!"

Необходими Продукти

  • козунак - 1 брой, стар
  • ром - около 100 мл
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • портокали - настъргана кора от 1 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на не много дебели филии. Подредете един ред в подходяща тавичка или форма и напръскайте с ром.

За яйчния крем затоплете прясното мляко със захарта и ванилията. Разбийте яйцата много добре и ги излейте в топлото мляко, като бъркате непрекъснато с миксер.

Залейте 1/2 от крема върху козунака във формата. Отгоре наредете още един ред козунак, отново напръскайте с ром и залейте останалия крем.

Постовете козуначната торта с яйчен крем в съд на водна баня и сложете да се пече във фурна на 200 градуса за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

милена ивелина
милена ивелина
може ли да сложите снимка и отгоре?

От редактора: За жалост не разполагаме с такава снимка.
01.11.2013 09:31
Ю.Митева
Ю.Митева
Направих торта с 1 ред нарязан козунак, мислех да сложа ром, и залях със заливка- прясно мляко,4яйца, 1 чаена чаша захар и ванилия. След това печене на водна баня. Стана много вкусно. Сигурно ще стане още по вкусно с рецептата, която прочетох по-горе. Да Ви е сладко!
05.05.2013 08:35