Начин на приготвяне
Сафридът се изчиства и измива много добре.
Слага се в тава и се посолява, като солта се разнася върху цялата риба от всички страни.
Лимонът се изисква и със сока се залива рибата.
Тавата се покрива с фолио и се оставя рибата да престои на хладно 1 час.
Брашно от чесън, девисил, брашното от джинджифил, розмарина, мащерката и черния пипер се смилат на фино.
Сместа се прибавя към брашното от лимец.
Разбърква се много добре.
След престояването всяка риба се овалва в брашното от лимец с подправки.
Нареждат се върху дъска.
Рибата се пържи в сгорещен зехтин до златисто.
Поднесете пържения сафрид с лимон.
И да ви е сладко с този пържен сафрид с лимец и джинджифил
Коментари