Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен сафрид с лимец и джинджифил

Пържен сафрид с лимец и джинджифил

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пържен сафрид с лимец и джинджифил
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с тази рецепта за пържена рибка с лимец и джинджифил"

Необходими Продукти

  • сафрид - 1 кг. пресен
  • лимон - 1 бр.
  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • брашно от чесън - 1/2 ч.л.
  • девесил - 3 щипки
  • брашно от джинджифил - 3 щипки
  • розмарин - 3 щипки
  • мащерка - 3 щипки
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сафридът се изчиства и измива много добре.

Слага се в тава и се посолява, като солта се разнася върху цялата риба от всички страни.

Лимонът се изисква и със сока се залива рибата.

Тавата се покрива с фолио и се оставя рибата да престои на хладно 1 час.

Брашно от чесън, девисил, брашното от джинджифил, розмарина, мащерката и черния пипер се смилат на фино.

Сместа се прибавя към брашното от лимец.

Разбърква се много добре.

След престояването всяка риба се овалва в брашното от лимец с подправки.

Нареждат се върху дъска.

Рибата се пържи в сгорещен зехтин до златисто.

Поднесете пържения сафрид с лимон.

И да ви е сладко с този пържен сафрид с лимец и джинджифил

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Тук липсва само студената бира.
02.12.2020 17:08