Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен хек с джинджифил

Пържен хек с джинджифил

Пържен хек с джинджифил
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Щипка джинджифил и пърженият хек става неустоимо вкусен, ще опитате ли"

Необходими Продукти

  • хек - 2 бр. средиземноморски
  • морска сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л
  • джинджифил - 1 к.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • брашно - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • олио - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Нарежете я на парчета с големина около 5 см.

В купа смесете подправките - смляна морска сол, бял пипер, джинджифил на прах и рендосана кора от един лимон.

Объркайте всички подправки заедно и с тях намажете парчетата хек отвън и отвътре. Оставете ги така да престоят около 20 минути.

Загрейте олиото и пуснете в него две дафинови листенца, така то ще се ароматизира и по време на пърженето ще придаде на рибата приятен аромат.

Оваляйте всяко парче риба в брашно и ги пуснете в сгорещеното олио.

Пържете до златист цвят, като обръщате от всяка страна.

Гарнитурата е по желание, но се консумира задължително със студено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: