Начин на приготвяне
Нарязваме гъбите на дребно за тази вкусна запеканка. Сипваме ги в касерола и добавяме шарлана. Задушаваме ги за 5-6 минути.
Нарязваме марковите на малки кубчета и ги сипваме при гъбите.
Задушаваме за 1 минута и наливаме малко вода, колкото да покрие продуктите.
Варим до омекване на морковите и добавяме топеното сирене.
Разбъркваме хубаво. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, мащерка и босилек и отместваме. Изсипваме в малка тавичка.
Разбиваме яйцата. Към тях настъргваме моцарелата, добавяме скира, посоляваме, разбъркваме и заливаме с тази смес гъбите и морковите.
Загряваме фурната на 200 градуса и запичаме диетичната запеканка за 20 минути.