Начин на приготвяне
Сипваме фурмите, кокосовото масло, слънчогледовите семки и джинджифила в блендер. Смиламе до хомогенност. Прехвърляме в купа.
Смиламе орехите и кашуто отделно и ги добавяме в сместа. Добавяме семената чия, какаото, ванилията и портокаловата есенция.
Нарязваме бадемите, кайсиите, черешите и сливите на малки парченца и ги сипваме в купата. Размесваме с ръце много хубаво.
Отрязваме си парче алуминиево фолио и парче прозрачно фолио.
Разгъваме алуминиевото фолио, а върху него поставяме прозрачното фолио.
Изсипваме сместа за сладкия салам отгоре и оформяме салам.
Увиваме хубаво с двата вида фолио и прибираме в хладилника за една нощ.
Изваждаме сладкия салам от семена и ядки от фолиото, поръсваме го с кокосови стърготини, нарязваме го на парчета и сервираме.