Начин на приготвяне
Смелете половината или една трета от бисквитките с пасатор (на прах) и изсипете в купа. Начупете останалите бисквитки на малки парченца.
Комбинирайте бисквитките с ядки. Комбинирайте какаото със захарта и разбъркайте. Добавете сметаната към какаото и разбъркайте добре.
Поставете какаото със сметаната на слаб огън и оставете да заври като разбърквате от време на време. Свалете съда от огъня и охладете леко.
Добавете маслото на кубчета. Разбъркайте добре шоколадовата маса.
Добавете бисквитките с нарязаните ядки в купата с шоколадова маса (не всички бисквитки наведнъж, а на части, така че масата да не се окаже твърде дебела).
Внимателно разстелете бисквитената маса върху алуминиево фолио или пергаментна хартия, равномерно намажете от рожковия мус, навийте на руло и поставете да се охлади за няколко часа в хладилник .
След като се стегне, развийте от фолиото и режете като салам.
Сладкият салам с рожков мус и ядки е уникален - харесва се както на възрастни, така и от децата.
Този домашен сладък салам е подходящ както за празнична трапеза, така и за ежедневието.