Начин на приготвяне
Обелваме ябълките и ги настъргваме. Поливаме ги с лимоновия сок.
Добавяме кафявата захар, половината от канелената захар и бакпулвера. Разбъркваме.
Разгъваме една кора и я намазваме равномерно с 1 с.л. шарлан.
Отгоре разпределяме половината от плънката. Поръсваме с половината нарязани ядки пекан и разпределяме половината стафиди.
Навиваме на руло и на охлюв и поставяме в средата на намазана с малко шарлан тефлонова тавичка.
По същия начин приготвяме и втората кора и я увиваме около първата.
Намазваме отгоре двете кори с шарлан. Поръсваме ябълковия щрудел с останалата канелена захар.
Загряваме фурната на 200 градуса и изпичаме нашия сочен щрудел с кори на сач за 25 минути.