Начин на приготвяне
Измиват се плодовете и се рендосват на едро ренде в купа. Смесва се отделно захар, канела и смлени бисквити.
Вземат се два кори и застиламе върху дъното на правоъгълна тава, намазана с олио, поръсва се с олио и разпределяме от ябълковата плънка.
Поръсва се с канелена захар с бисквити и нареждаме още две кори, като помежду им се поръсва олио. Следва плънка и така, докато свършат корите.
Нарязваме на квадрати, поливаме с олио и парченца масло.
Печем до златисто в загрята фурна 180°C .Вода и захар се разбъркват с ванилията, заливаме отгоре баницата и като попие, се поръсва с пудра захар. Вкусен и сочен мързелив щрудел, без да се навива на руло.
Сочният Щрудел с Тънки Кори е готов.
Коментари