Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща по лясковски

Леща по лясковски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Леща по лясковски
Снимка: Мария Симова
1 / 3
05/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ястие от прекрасен български край - леща по лясковски, добър апетит"

Необходими Продукти

  • леща - 1.5 ч.ч.
  • лук - 1 глава голяма
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 0.5 глава корен
  • картофи - 4 бр.
  • домати - 1 ч.ч. консерва
  • олио - 1 к.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - на вкус
  • чубрица - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистената и измита леща за 12 часа предварително в студена вода.

След което прецедете и залейте с прясна студена вода, поставете я на умерен огън и варите до омекване.

В тава налейте олиото и 1 к.ч. вода, добавете ситно нарязания лук, морковите и корена целина на малки кубчета, задушете до пълното изпаряване да водата.

Прибавете целите скилидки чесън, нарязаните на малки кубчета картофи и доматите, разбъркайте.

Прибавете към тях сварената леща, разбъркайте и посолете на вкус, поръсете с чубрица.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до пълното омекване на картофите.

Имате уникално вкусна леща на фурна - леща по лясковски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: