Леща по гръцки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Леща по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вкусна леща, която ще ви изненада изключително приятно с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г червена
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 2 скилидки
  • маслини - почистени, на око
  • лимони
  • зехтин
  • каперси - по желание
  • магданоз - прясно скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я сложете да се свари с 2 л вода. Щом омекне, добавете малко сол на вкус. Трябва водата на намалее и да бъркате леко непрекъснато, докато течността почти изцяло изври.

Отделно загрейте 50 мл зехтин и запържете скълцания чесън, лук и обезкостените маслини. Щом омекнат, добавете подправки на вкус и прибавете зеленчуците към лещата.

Разбъркайте, полейте с малко прясно изцеден лимонов сок и поднесете порция от лещата по гръцки. По желание добавете и малко каперси, полейте със струйка зехтин и поръсете с накълцан магданоз.

Забелязвам, че има тенденция да се добавят и каперси, които от няколко години са много модерни в гръцката кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
47
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Давидова
Таня Давидова
Като се свари се минава през блендера и се реже лук.Подправя се с олио и сол и става като картофено пюре.Нарича се фава и е много вкусно.
06.08.2013 15:38
Пълна неграмотност
Пълна неграмотност
Хахахахах........."кутира"
06.08.2013 14:31
Българка
Българка
Кутира?
06.08.2013 14:10
any
any
това май на боб ми прилича
06.08.2013 12:23
1
Silviya
Silviya
Рецептата е страхотна ,много е вкусна!Редовно я готвя и вкъщи много се кутира!!!ПОздравленияза хубавата рецепта!!!!
21.09.2012 17:43
1