Леща по арабски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Леща по арабски1 / 3
03/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • грах - 1 ч.ч. от консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 стрък
  • джинджифил - 2 щ.
  • кимион - 2 щ.
  • червен пипер - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я накиснете във вода за 30 минути преди готвенето. Надребнете морковите, лука, чесъна и целината.

В дълбока тенджера сложете лещата заедно с 4 ч.ч. вода и зехтин.

Когато започне да ври, добавете и накълцания зарзават. Щом забележите, че лещата е започнала да омеква, добавете доматите и граха. Накрая сложете и подправките.

Дръжте яденето на огъня, докато всички съставки се сварят достатъчно добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: