Пълнен шаран с орехи

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
321
1k
1k
343
4
07/12/2020
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства много добре.

Измива се, посолява се отвътре и се оставя на хладно за 30 мин.

Орехите са начупват на средно и се заливат с Амарето за 30 мин.

Стафидите се заливат с бялото вино за 30 Мин.

Оризът се измива до бистра вода и се слага в тиган с незалепващо покритие.

Залива се със зехтин и се запържва за 10 мин, след което се прибавят орехите, стафидите, естрагона и девесила.

Разбърква се много добре за 5 мин.

Прибавя се нарязаният на ситно джоджен, черен пипер и сол.

Разбърква се и се отстранява от огъня.

Шаранът се слага в тава, която е покрита с лозови листа.

Пълни се с плънката, като се зашива с игла и конец.

Правят се три разреза отгоре.

Отгоре върху пълнения шаран се нареждат лозови листа.

Залива се с малко вода.

Пече се 30 мин на 180 градуса, след което се отстраняват лозовите листа.

В разрезите се нареждат нарязани на полумесеци лимонови резенчета.

Пълненият шаран с орехи се пече 30 мин на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар